Polijsten

Afhankelijk van de staat van de lak zijn er lichte of zware polijstwerken nodig om de lak weer tot zijn recht te laten komen. Door onze jarenlange expertise weten we precies hoe we met welke producten aan de slag moeten gaan om alle imperfecties weggewerkt te krijgen. Zo gebruiken we verschillende polijstpasta’s, -pads en -machines om kleine en diepe krassen, spuitnevel, Orange Peel, stofjes en allerhande andere imperfecties te corrigeren.
De lak krijgt hierdoor een glans-boost van 100% en komt weer helemaal tot leven.
Wanneer de polijstwerken succesvol zijn afgerond, kan de lak voorzien worden van de Ceramische Coating of de Paint Protection Film. Zo blijft deze beschermd tegen toekomstige invloeden van buitenaf.

Orange Peel

“Orange Peel” of het “sinaasappeleffect” is een benaming die gegeven wordt aan de autolak, wanneer de oppervlaktestructuur lijkt op deze van een sinaasappel. Dit kan verschillende oorzaken hebben, die ontstaan vanuit het spuitproces. De lakviscositeit kan te hoog zijn, of er is gebruik gemaakt van een korte, snelverdampende verdunning. Ook kan de spuitcabinetemperatuur te hoog geweest zijn of simpelweg te weinig materiaal zijn aangebracht.

Met onze polijstwerken weten wij deze sinaasappelhuid weer volledig in orde te krijgen.

    Jeroen - Carismatics